Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Producent
Cena
-
od
do
Cleanserve.pl - podłoża mikrobiologiczne Food Stamp
Jesteśmy firmą specjalizującą się w sprzedaży preparatów i testów niezbędnych do kontroli i monitorowania higieny personelu, sprzętu i powierzchni roboczych. W naszej szerokiej ofercie znajdziesz duży wybór testów do kontroli czystości i higieny Food Stamp. Płytki odciskowe Food Stamp RODAC to szybkie testy na grzyby i bakterie. Są łatwe w użyciu, a stosowanie ich jest zgodne z CCP i HACCP. Podłoża mikrobiologiczne Food Stamp służą do kontroli powierzchni roboczych, mięsa, produktów spożywczych oraz mierzą stopień czystości rąk pracowniczych, oraz używanych narzędzi i sprzętu. Konstrukcja płytki mikrobiologicznej Food Stamp umożliwia wykonanie każdego badania mikrobiologicznego bez konieczności posiadania specjalistycznego wyposażenia laboratoryjnego. Nie jest również konieczna specjalna wiedza naukowa. Food Stamp to precyzyjnie przygotowane, żelowe i lekko wypukłe podłoże agarowe, które przytwierdzone jest do mikroszalki z tworzywa sztucznego.
OLD płytka RODAC ogólna liczba bakterii żywych z dezaktywacją detergentów
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Całkowita liczb bakterii żywych włączając czynniki inaktywujące. Clean Stamp przeznaczony jest do pomiaru i wykrycia stopnia zanieczyszczenia powierzchni, która została oczyszczona przy użyciu środków chemicznych lub środków dezynfekujących. Ponieważ lecytyna i polisorbat 80 dezaktywują te substancje chemiczne i środki dezynfekujące wchłaniane do pożywki, uzyskuje się bardziej wiarygodne wyniki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Pleśnie i drożdże płytka RODAC Sabouraud Glucose + Chloramphenicol
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej. Grzyby i pleśnie Sabouraud Glucose + Chloramphenicol
Jednym z największych zagrożeń mikotoksynami dla człowieka jest zakażona żywność. Według niektórych badań, mikotoksyny mogą być wytwarzane bezpośrednio w ustroju człowieka po spożyciu żywności zakażonej grzybami pleśniowymi. Najbardziej niebezpieczne w żywności są: aflatoksyna, ochratoksyna A, patulina, fumonizyny, zearalenon i dioksyniwalenol (trichoteceny). Grzyby mikrosporowe mogą także wytwarzać mikotoksyny w organizmach roślinnych. Najczęściej izolowane są ze zbóż, z warzyw (kukurydza, fasola), z orzechów i innych nasion oleistych, a także z nasion roślin strączkowych, owoców i przypraw. Jednym z głównych źródeł mikotoksyn jest pasza dla zwierząt. Temat ten jest szczególnie ważny, ponieważ toksyny pozostają w produktach spożywczych otrzymanych z organizmów zakażonych zwierząt. Takie produkty, jak: mięso i jego przetwory, mleko i jego przetwory, jaja mogą stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia człowieka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Płytka odciskowa 25 Agar Sabouraud z Chloramfenikolem (CPSB) grzyby i pleśnie
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Test mikrobiologiczny dla środowiska: grzyby i pleśnie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa 25 Agar SCD całkowita liczba bakterii żywych.
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Clean Stamp 25 25 Agar SCD Agar tryptonowo-sojowy, kazeina. Całkowita liczb bakterii żywych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa 25 Agar SCDLP całkowita liczba bakterii żywych z dezaktywacją detergentów
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Całkowita liczb bakterii żywych włączając czynniki inaktywujące. Clean Stamp przeznaczony jest do pomiaru i wykrycia stopnia zanieczyszczenia powierzchni, która została oczyszczona przy użyciu środków chemicznych lub środków dezynfekujących. Ponieważ lecytyna i polisorbat 80 dezaktywują te substancje chemiczne i środki dezynfekujące wchłaniane do pożywki, uzyskuje się bardziej wiarygodne wyniki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa Cereus Laseczka woskowa Bacillus cereus
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Laseczki i/lub ich spory występują powszechnie w środowisku oraz produktach spożywczych. Typowym schematem zakażenia jest spożycie potraw zbożowych (głównie z ryżu), które przechowywane są w temperaturze pokojowej, odgrzewane lub zasmażane. Jest coraz częściej izolowanym drobnoustrojem środowiska produkcyjnego w produkcji farmaceutycznej. Bakteria ta jest jednym z najczęściej cytowanych mikroorganizmów powodujących zanieczyszczenia procesu produkcji. Do najważniejszych przyczyn zanieczyszczeń tym patogenem należą: Niewłaściwy program czyszczenia i dezynfekcji i/lub utrata skuteczności działania preparatów sporobójczych stosowanych w procesie dezynfekcji Brak wystarczającej kontroli czystości mikrobiologicznej nad elementami wprowadzonymi do środowiska produkcyjnego, służącymi zapewnieniu czystości Niewłaściwe systemy wentylacyjne
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa DESO bakterie z grupy coli
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Do zliczania wszystkich bakterii z grupy coli. Należy zliczyć wszystkie wyhodowane kolonie. Escherichia coli spotyka się w jelicie zwierząt, w tym człowieka, jak również powszechnie w glebie i wodzie, gdzie trafiają z wydzielinami i kałem. Obecność Escherichia coli w wodach powierzchniowych (tzw. miano Coli) jest często stosowanym wskaźnikiem ich zanieczyszczenia. Pałeczka okrężnicy w określonych warunkach wykazuje chorobotwórczość dla człowieka, wywołując głównie schorzenia: układu pokarmowego i moczowego. Pod względem oddziaływania na organizm człowieka oraz przebiegu infekcji rozróżnia się 6 szczepów Escherichia coli: szczep enterotoksynogenny (ETEC) szczep enteropatogenny (EPEC) szczep enteroinwazyjny (EIEC) szczep enteroagregacyjny (EAEC/EAggEC) (dawniej: enteroadherentny-enteroagregacyjny szczep Escherichia coli) szczep enterokrwotoczny, szczep werotoksyczny (verocytotoxin-producing) (EHEC, VTEC) szczep adherencyjny (DAEC)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa MLCB Salmonella
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Salmonella wytwarza siarkowodór i tworzy czarne kolonie lub kolonie z czarnym centrum. Citrobacter może rozwijać czarne kolonie tak jak Salmonella. Kolonie purpurowe to nie Salmonella. Do zakażenia pałeczkami paraduru dochodzi najczęściej po zjedzeniu lodów, surowych jaj czy niedogotowanego mięsa. To właśnie zwierzęta są głównymi nosicielami pałeczek salmonelli, dlatego wszelkie produkty i potrawy wytworzone z produktów odzwierzęcych, takich jak mleko, jaja czy mięso, są potencjalnymi zagrożeniami.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa PDA Agar Potato Dextrose z chloramfenikolem (drożdże i pleśnie)
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Do wykrywania i wyliczania drożdży i pleśni. Kropidlak czarny (Aspergillus niger), (Aspergillus brasiliensis) często atakuje produkty spożywcze żywności (tzw. czarna pleśń). Kropidlak może być przyczyną infekcji grzybiczej ucha (otomykozy) prowadzącej do zmian chorobowych zwanych uchem pływaka. Wdychanie zarodników tego grzyba może powodować chorobę płuc kojarzoną z tzw. klątwą Tutanchamona. Grzyby te wytwarzają toksyczne substancje aflatoksyny i prawdopodobnie ochratoksyny, które jak inne mykotoksyny mogą być niebezpieczne dla zdrowia ludzi. Do wykrywania w maśle i innych produktach mleczarskich oraz na powierzchni świeżych mięs, wędlin, kiełbasy oraz innych produktów żywnościowych takich jak owoce i przetwory owocowe. Medium to jest odpowiednie do wykrywania i wyliczania form odpornych na ciepło i obróbkę termicznią.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa PSEU / CPSB Pałeczka ropy błękitnej (Pseudomonas)
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Niehigieniczne i niestaranne zabiegi manicure i pedicure w gabinetach kosmetycznych lub destrukcje płytek wywołane chorobami skóry zajmującymi narząd paznokciowy. Ponadto bakteria może dostać się do organizmu drogą zakażenia wewnątrzszpitalnego. Wg danych CDC Pseudomonas aeruginosa jest przyczyną 4 na 1000 przypadków zakażeń w amerykańskich szpitalach a sama bakteria ropy błękitnej znajduje się na czwartym miejscu najczęściej izolowanych patogenów (10,1% wszystkich posiewów). Pałeczka ropy błękitnej (Pseudomonas aeruginosa) to jedna z najniebezpieczniejszych bakterii – jest odporna na powszechnie stosowane środki dezynfekujące, łatwo rozmnaża się w wodzie i niewiele jej trzeba do przeżycia. Jednak najgorsze jest to, że wykazuje odporność na większość antybiotyków, co utrudnia leczenie chorób przez nią spowodowanych. Cetrimid, Kanamycyna, Siarczan Nalidixic Agar kwasowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa Sabouraud grzyby i pleśnie.
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
największych zagrożeń mikotoksynami dla człowieka jest zakażona żywność. Według niektórych badań, mikotoksyny mogą być wytwarzane bezpośrednio w ustroju człowieka po spożyciu żywności zakażonej grzybami pleśniowymi. Najbardziej niebezpieczne w żywności są: aflatoksyna, ochratoksyna A, patulina, fumonizyny, zearalenon i dioksyniwalenol (trichoteceny). Grzyby mikrosporowe mogą także wytwarzać mikotoksyny w organizmach roślinnych. Najczęściej izolowane są ze zbóż, z warzyw (kukurydza, fasola), z orzechów i innych nasion oleistych, a także z nasion roślin strączkowych, owoców i przypraw. Jednym z głównych źródeł mikotoksyn jest pasza dla zwierząt. Temat ten jest szczególnie ważny, ponieważ toksyny pozostają w produktach spożywczych otrzymanych z organizmów zakażonych zwierząt. Takie produkty, jak: mięso i jego przetwory, mleko i jego przetwory, jaja mogą stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia człowieka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa SCD Agar z Lecytyną, Polisorbat 80 (SCDLP) Całkowita liczba bakterii żywych.
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Pieczęć SCDLP służy do pomiaru i wykrycia stopnia zanieczyszczenia próbki, która została umyta przy użyciu środków chemicznych lub środków dezynfekujących. Ponieważ lecytyna i polysorbat 80 dezaktywują te substancje chemiczne i środki dezynfekujące wchłaniane są do pożywki, uzyskuje się bardziej wiarygodne wyniki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa SMA całkowita liczba bakterii żywych.
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa TCBS Vibrio parahaemolyticus - ryby, owoce morza
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Występuje w wodach morskich. Do zatrucia pokarmowego dochodzi po spożyciu żywności pochodzenia morskiego np. surowe ryby, małże, kraby, ostrygi, mięczaki, krewetki. V.parahaemolyticus należy do istotnych drobnoustrojów patogennych wywołujących zatrucia pokarmowe m.in.: nieżyt żołądka oraz biegunki podróżnych, spowodowane spożyciem zanieczyszczonej wody oraz zakażonych morskich produktów. Przy optymalnych warunkach wzrostu, nawet niewielka ilość tych bakterii w produktach może znacznie powiększyć swoją liczebność i stać się niebezpieczna dla organizmu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa TGSE Gronkowiec złocisty Staphylococcus aureus
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Staphylococcus aureus tworzy czarne kolonie o mlecznym otoczeniu wokół kolonii. S. aureus wykazuje dodatnią reakcję żółtka jaja. Czarna kolonia z negatywną reakcją żółtka jaja nie jest interpretowana jako S. aureus. Enterotoksyna Gronkowca złocistego (Staphylococcus aureus), odporna na ogrzewanie, może nie zostać rozłożona nie tylko w czasie gotowania, ale nawet pieczenia produktów uprzednio zakażonych. Przyczyną zatruć gronkowcowych mogą być różne produkty spożywcze takie jak: wędliny, potrawy mięsne, sałatki, ciastka, mleko i przetwory mleczne, kremy, chałwy, lody. Te ostatnie są dość częstą przyczyną zatruć wtedy, gdy mieszanka przeznaczona do zamrożenia nie została natychmiast schłodzona po pasteryzacji lub gdy rozmrożone lody zostały powtórnie zamrożone. Enterotoksyna obecna w produkcie spożywczym nie zmienia zwykle smaku ani zapachu tego produktu. Nie powoduje także bombażu konserw, ponieważ gronkowce nie wytwarzają gazu. Do głównych typów żywności obarczonych szczególnym ryzykiem enterointoksykacji gronkowcowej należą: żywność narażona na rekontaminację, poddawana obróbce termicznej. Duże ryzyko charakteryzuje produkty, które są przetwarzane przy użyciu promieniowania jonizacyjnego, przez stosowanie wysokich ciśnień i nowych technologii, ze względu na brak mikroflory konkurencyjnej. Przykładem takiej żywności może być: gotowane mięso w plastrach, ciastka z kremem, produkty w puszkach. Z powodu powszechnego występowania w przyrodzie, w tym jako mikroorganizm „towarzyszący” bydłu należy kontrolować jego obecność w przemyśle mleczarskim. Gronkowiec złocisty MRSA jest uznawany za gronkowiec szpitalny, tzn. nie występuje powszechnie wśród ludzi, a właśnie w szpitalach. Często dochodzi do zakażeń podczas zabiegów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa X-GAL bakterie z grupy coli
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Grupa e.coli rozkłada X-GAL (kolorymetryczny substrat enzymu) wytwarzając niebieski / niebiesko-zielony kolor przez ß-galaktozydazę wytwarzaną przez bakterie coli. Wzrost wszystkich innych bakterii zostaje zahamowany. Interpretacja: Zliczyć wszystkie kolonie niebieskie / niebiesko-zielone rosnące na powierzchni. Escherichia coli spotyka się w jelicie zwierząt, w tym człowieka, jak również powszechnie w glebie i wodzie, gdzie trafiają z wydzielinami i kałem. Obecność Escherichia coli w wodach powierzchniowych (tzw. miano Coli) jest często stosowanym wskaźnikiem ich zanieczyszczenia. Pałeczka okrężnicy w określonych warunkach wykazuje chorobotwórczość dla człowieka, wywołując głównie schorzenia: układu pokarmowego i moczowego. Pod względem oddziaływania na organizm człowieka oraz przebiegu infekcji rozróżnia się 6 szczepów Escherichia coli: szczep enterotoksynogenny (ETEC) szczep enteropatogenny (EPEC) szczep enteroinwazyjny (EIEC) szczep enteroagregacyjny (EAEC/EAggEC) (dawniej: enteroadherentny-enteroagregacyjny szczep Escherichia coli) szczep enterokrwotoczny, szczep werotoksyczny (verocytotoxin-producing) (EHEC, VTEC) szczep adherencyjny (DAEC)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa X-SA Gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus)
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus) tworzy kolonie gładkie w kolorze niebieskim w kształcie soczewek. * Koagulazo-ujemne Stapylococcus tworzą kolonie mniejsze białe lub niebieskie. * Bacillus sp. Mogą tworzyć jasno niebieskie i płaskie kolonie bez glazury. Enterotoksyna Gronkowca złocistego (Staphylococcus aureus), odporna na ogrzewanie, może nie zostać rozłożona nie tylko w czasie gotowania, ale nawet pieczenia produktów uprzednio zakażonych. Przyczyną zatruć gronkowcowych mogą być różne produkty spożywcze takie jak: wędliny, potrawy mięsne, sałatki, ciastka, mleko i przetwory mleczne, kremy, chałwy, lody. Te ostatnie są dość częstą przyczyną zatruć wtedy, gdy mieszanka przeznaczona do zamrożenia nie została natychmiast schłodzona po pasteryzacji lub gdy rozmrożone lody zostały powtórnie zamrożone. Enterotoksyna obecna w produkcie spożywczym nie zmienia zwykle smaku ani zapachu tego produktu. Nie powoduje także bombażu konserw, ponieważ gronkowce nie wytwarzają gazu. Do głównych typów żywności obarczonych szczególnym ryzykiem enterointoksykacji gronkowcowej należą: żywność narażona na rekontaminację, poddawana obróbce termicznej. Duże ryzyko charakteryzuje produkty, które są przetwarzane przy użyciu promieniowania jonizacyjnego, przez stosowanie wysokich ciśnień i nowych technologii, ze względu na brak mikroflory konkurencyjnej. Przykładem takiej żywności może być: gotowane mięso w plastrach, ciastka z kremem, produkty w puszkach. Z powodu powszechnego występowania w przyrodzie, w tym jako mikroorganizm „towarzyszący” bydłu należy kontrolować jego obecność w przemyśle mleczarskim. Gronkowiec złocisty MRSA jest uznawany za gronkowiec szpitalny, tzn. nie występuje powszechnie wśród ludzi, a właśnie w szpitalach. Często dochodzi do zakażeń podczas zabiegów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytka odciskowa XM-G Escherichia coli i bakterie z grupy coli
Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej.
Należy zliczyć wszystkie kolonie koloru różowego / czerwonofioletowego rosnące na powierzchni (grupa e.coli). Wszystkie kolonie koloru niebieskiego / niebieskofioletowego rosnącego na powierzchni jako Escherichia coli. Escherichia coli O-157 nie posiada ß-glukuronidazy, więc może zostać oznaczona jako grupa coli. Inkubacja przez ponad godzinę może sprzyjać wzrostowi drobnoustrojów innych niż Escherichia coli i grupa coli. Czerwony kolor może być zaobserwowany, jeśli próbka zawierająca bakterie kwasu mlekowego, które mają również ß-galaktozydazę. Escherichia coli spotyka się w jelicie zwierząt, w tym człowieka, jak również powszechnie w glebie i wodzie, gdzie trafiają z wydzielinami i kałem. Obecność Escherichia coli w wodach powierzchniowych (tzw. miano Coli) jest często stosowanym wskaźnikiem ich zanieczyszczenia. Pałeczka okrężnicy w określonych warunkach wykazuje chorobotwórczość dla człowieka, wywołując głównie schorzenia: układu pokarmowego i moczowego. Pod względem oddziaływania na organizm człowieka oraz przebiegu infekcji rozróżnia się 6 szczepów Escherichia coli: szczep enterotoksynogenny (ETEC) szczep enteropatogenny (EPEC) szczep enteroinwazyjny (EIEC) szczep enteroagregacyjny (EAEC/EAggEC) (dawniej: enteroadherentny-enteroagregacyjny szczep Escherichia coli) szczep enterokrwotoczny, szczep werotoksyczny (verocytotoxin-producing) (EHEC, VTEC) szczep adherencyjny (DAEC)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
poproś o ofertęPłytki odciskowe Food Stamp – szybkie testy mikrobiologiczne
Powierzchnia kontaktowa podłoża Food Stamp do hodowli mikroorganizmów to 10cm2. Zamówiona u nas płytka jest gotowym preparatem. Przeprowadzanie badania jest szybkie, proste i skuteczne. Pokrywkę z płytki odciskowej Food Stamp należy delikatnie zdjąć tuż przed wykonaniem badania. Następnie delikatnie docisnąć powierzchnię próbki środkiem płytki. W dalszej kolejności można dociskać na różne części próbki. Po zebraniu próbki płytkę Food Stamp ponownie przykrywamy. W celu uzyskania wyniku pobraną próbkę należy podać inkubacji. Okres inkubacji może być różny, ale trwa zazwyczaj od 24 do 48 godzin w temperaturze 37 stopni C. Food Stamp – podłoża mikrobiologiczne nie nadają się do testowania szorstkich powierzchni, płynów oraz substancji i materiałów o dużej zawartości tłuszczu lub oleju.
Foot Stamp – płytki odciskowe typu RODAC
RODAC (Replicate Organism Detection and Counting) to szybki i skuteczny rodzaj testu mikrobiologicznego. Podłoża mikrobiologiczne Food Stamp RODAC dzięki temu znajdują więcej zwolenników niż testy wymazowe. Jest to bardzo prosta metoda bakteriologiczna do wykazania obecności konkretnego typu bakterii. Wynik badania z Food Stamp jest łatwy do odczytania. Płytka obecność bakterii pokazuje przez zmianę koloru.
Food Stamp – podłoża mikrobiologiczna – zalety testów
Podłoża mikrobiologiczne Food Stamp mają wiele zalet. Oszczędzają czas, który jest potrzebny do wykonania zadania. Do przeprowadzenia badania nie jest potrzebna specjalistyczna wiedza i sprzęt. Podkład jest solidnie zamocowany, co zapobiega jego wypadaniu. Inkubator przenośny Ivyx Scientific został zaprojektowany do pomieszczenia 30 płytek żywnościowych.
Cleanserve.pl – płytki mikrobiologiczne Food Stamp – realizacja zamówień i dostawa
Jesteśmy niezawodną i profesjonalną firmą. Wiemy, że najcenniejszą walutą jest czas. Zamówienia staramy się realizować błyskawicznie, przy zachowaniu wszelkich procedur bezpieczeństwa. Oferujemy przejrzysty i prosty system transakcyjny. Zamówione u nas podłoża Food Stamp do hodowli mikroorganizmów są najwyższej jakości i gwarantują precyzyjne i skuteczne wykonanie badania.