Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier) już od 199,00 zł.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

ELISA (ang. enzyme-linked immunosorbent assay) – jest testem test immunoenzymatycznym lub immunoenzymosorpcyjnym. W badaniach biomedycznych, zarówno diagnostycznych, jak i naukowych jest jednym z najpowszechniej stosowanych testów. Metoda opiera się na wykryciu konkretnych białek w badanym materiale z użyciem przeciwciał poliklonalnych lub monoklonalnych skoniugowanych z odpowiednim enzymem. W naszej ofercie znajdują się testy ELISA do stwierdzania obecności takich alergenów, jak: Kokos, Łubin, Sezam, Musztarda, orzech Macadamia, orzech nerkowca, soja, orzech włoski, orzech ziemny, Orzech laskowy, Migdał, Pistacja, Jajko, Lizozym (badanie wina), Ovalbumin, BLG (betalactaglobulina), Skorupiak, Ryba, Orzech kokosowy.

Lista 14 alergenów

Składniki żywności, które muszą być deklarowane jako alergeny w UE

1. Zboża zawierające gluten , a mianowicie: pszenica (np. pszenica orkisz i khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe oraz produkty pochodne, z wyjątkiem: a) na bazie pszenicy syropy glukozowe, w tym dekstrozę b) maltodekstryny na bazie pszenicy c) syropy glukozowe na bazie jęczmienia d) zboża wykorzystywane do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty w tym, z wyjątkiem: a) żelatyny rybiej stosowanej jako nośnik preparatów witaminowych lub karotenoidowych b) żelatyna rybia lub isinglass stosowane jako środek klarujący w piwie i winie

5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem: a) w pełni rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego b) naturalnych mieszanych tokoferoli (E 306), naturalnych D-alfa-tokoferol, naturalny octan D-alfa-tokoferolu i naturalny bursztynian D-alfa-tokoferolu ze źródeł soi c) fitosterole i estry fitosteroli pochodzące z olejów roślinnych ze źródeł soi d) ester stanolu roślinnego wytworzony ze steroli oleju roślinnego ze źródeł soi

7. , mleko i produkty pochodne (w tym laktozy), z wyjątkiem: (a) serwatki stosowane do wytwarzania destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego b) laktitol

8. Orzechy , a mianowicie: migdały ( Amygdalus communis L.), orzechy laskowe ( Corylus avellana ), orzechy włoskie ( Juglans regia ), orzechy nerkowca ( Anacardium occidentale ), orzechy pekan ( Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), Orzechy brazylijskie ( Bertholletia excelsa ), pistacje ( Pistacia vera ), orzechy makadamia lub orzechy Queensland ( Macadamia ternifolia ) oraz produkty pochodne, z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do wytwarzania destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego

9. Seler i produkty pochodne

10. Musztarda i ich produkty

11. Ziarna sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 , które należy obliczyć dla produktów proponowanych w postaci gotowej do spożycia lub w postaci odtworzonej zgodnie z zgodnie z instrukcjami producentów

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl