Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
AlerTox® Jajko
Opis
Opakowanie 10 szt.
Jajko
Białko jaja jest uważane za jeden z głównych alergenów pokarmowych. Alergie na jaja często powodują ciężkie, a nawet śmiertelne reakcje immunologiczne. Jajka są szeroko stosowane w produktach spożywczych, takich jak lody, makarony, garmażerka, dressingi, itp. Obecność jaj musi być wykazana na etykiecie produktów spożywczych, zawierających ten składnik zgodnie z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2011 Załącznik II. Test do wykrywania owoalbuminy (białko jaja) może być stosowany do wykrywania pozostałości na liniach produkcyjnych i sprzęcie, oceny skuteczności mycia i dezynfekcji, skażenia krzyżowego produktów i powierzchni, itp. Często stosowane w branży nabiałowej, garmażeryjnej, gastronomicznej, koncentratów spożywczych, dań gotowych, itp.
Szybkie testy do wykrywania alergenów w żywności, napojach i powierzchniach do wewnętrznej kontroli jakości Zaprojektowane specjalnie, aby pomóc producentom chronić ich produkty przed alergenami, które mogą powodować reakcje alergiczne. AlerTox ® Sticks to szybki, przyjazny dla użytkownika test do wykrywania i kwalifikacji głównych alergenów pokarmowych , niewymagający sprzętu laboratoryjnego ani wiedzy naukowej.
Wynik w 10 min. Brak reakcji krzyżowej Wysoka czułość Szybki i niezawodny Zgodny z HACCP, ISO22000, IFS, BRC Pełen zestaw
Zastosowania przemysłowe:
Wykrywanie alergenów w żywności Kontrola jakości żywności
Śladowe zanieczyszczenie alergenami w żywności, płynach i powierzchniach
Wdrożenie i spełnienie zgodności z HACCP, ISO 2200, BRC i IFS