Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
AlerTox® ELISA
Opis
96 testów
Kokos, Łubin, Sezam, Musztarda, gorczyca, orzech Macadamia, orzech nerkowca, soja, orzech włoski, orzech ziemny, Orzech laskowy, Migdał, Pistacja, Jajko, Lizozym (badanie wina), Ovalbumin, BLG (betalactaglobulina), Skorupiak, Ryba, Orzech kokosowy.
AlerTox ® ELISA to ilościowy test immunosorpcyjny przeznaczony do ilościowego oznaczania alergenów w surowcach i produktach końcowych. ELISA to technika zwykle stosowana do analizy substancji występujących w bardzo niskich stężeniach. To w połączeniu z wysoką specyficznością i czułością przeciwciał użytych w tych testach pozwala tej metodzie na precyzyjną ocenę ilościową alergenów we wszystkich rodzajach żywności i napojów.
Wszystkie testy AlerTox ® ELISA działają na zasadzie ilościowego testu ELISA.
Przeciwciało skierowane przeciwko docelowemu antygenowi (białku) jest wiązane na powierzchni płytki do mikromiareczkowania. Próbki lub standardy zawierające antygen umieszcza się w studzienkach płytki do mikromiareczkowania. Po 20-minutowej inkubacji w temperaturze pokojowej (15-25ºC/59-77ºF) studzienki przemywa się rozcieńczonym roztworem płuczącym w celu usunięcia niezwiązanego materiału. Drugie przeciwciało skoniugowane z peroksydazą skierowane przeciwko temu samemu antygenowi podaje się do studzienek i po 20 minutach inkubacji płytkę ponownie przemywa się. Dodaje się roztwór substratu i inkubuje przez 20 minut, co powoduje pojawienie się niebieskiego koloru. Rozwój koloru jest hamowany przez dodanie roztworu zatrzymującego, a kolor zmienia się na żółty. Kolor żółty mierzy się fotometrycznie przy 450 nm. Stężenie antygenu jest wprost proporcjonalne do intensywności koloru badanej próbki.
Zakres ilościowy: 0,6 ppm do 200 ppm
Wyniki w 20 minut
96-dołkowy zestaw do dużej liczby próbek
Obowiązuje dla szerokiej gamy matryc żywności
Brak reaktywności krzyżowej.