Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier) już od 199,00 zł.
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Płytka odciskowa Sabouraud grzyby i pleśnie.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Największych zagrożeń mikotoksynami dla człowieka jest zakażona żywność. Według niektórych badań, mikotoksyny mogą być wytwarzane bezpośrednio w ustroju człowieka po spożyciu żywności zakażonej grzybami pleśniowymi. Najbardziej niebezpieczne w żywności są: aflatoksyna, ochratoksyna A, patulina, fumonizyny, zearalenon i dioksyniwalenol (trichoteceny). Grzyby mikrosporowe mogą także wytwarzać mikotoksyny w organizmach roślinnych. Najczęściej izolowane są ze zbóż, z warzyw (kukurydza, fasola), z orzechów i innych nasion oleistych, a także z nasion roślin strączkowych, owoców i przypraw. Jednym z głównych źródeł mikotoksyn jest pasza dla zwierząt. Temat ten jest szczególnie ważny, ponieważ toksyny pozostają w produktach spożywczych otrzymanych z organizmów zakażonych zwierząt. Takie produkty, jak: mięso i jego przetwory, mleko i jego przetwory, jaja mogą stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia człowieka.

Termin ważności: 6 miesięcy.

Przechowywać w temp. 4-10 st.C.

Food Stamp / Clean Stamp – płytki odciskowe typu Rodac do kontroli mikrobiologicznej – opis metody food stamp clean stamp cleanserve Food Stamp Rodac (Replicate Organism Detection and Counting)

RODAC CONTACT TEST, płytki są proste w obsłudze. Metoda bardzo pomocna w sprawdzeniu krytycznych punktów kontrolnych (CCP) w ramach systemu HACCP i higieny mikrobiologicznej powierzchni. Food Stamp przeznaczone są do kontroli higieny w kierunku żywych bakterii w żywności i obszarach roboczych. Jest to prosta w obsłudze metoda bakteriologiczna, które wskazuje obecność konkretnych bakterii.Test może być łatwo przeprowadzony, bez specjalnego sprzętu lub wiedzy. Metoda Food Stamp jest łatwa do odczytania. Obecność bakterii ujawnia się poprzez zabarwienie płytki.

Praktyczne zalety w porównaniu z metodą wymazową:

– Żadne specjalne przyrządy i wyposażenie nie są wymagane.

– Oszczędność czasu potrzebnego na badanie.

– Proste i łatwe badanie prowadzi do wiarygodnych wyników.

– solidne mocowanie podkładu zapobiega jego wypadaniu

– Przenośny inkubator: IncuBox który został specjalnie zaprojektowany dla płytek żywnościowych (do 30 płytek).

– Szerokie menu – dostępne dla różnych bakterii na 11 różnych płytkach.

Płytki przeznaczone do kontroli: Produktów spożywczych, tusz, nadaje się również do badania dłoni i palców osób pracujących w zakładach produkcyjnych. stołów kuchennych i urządzeń (takich jak deski do krojenia, podkładki, noże), inne powierzchnie.

Instrukcja:

Pieczęć (płytka) odciskowa z gotowym preparatem, wystającym nieco powyżej krawędzi specjalnego naczynia Petriego 10 cm2.

1. Po zdjęciu pokrywki z Food Stamp wystarczy delikatnie naciśnij środkiem na powierzchnię próbki. Powierzchnia preparatu jest wystarczająco elastyczna, aby można było mocno docisnąć ją do próbki.

2. Naciskać można na różne części próbki (powierzchni, ścian, itp.).

3. Po zebraniu próbki zakładamy pokrywkę.

4. Inkubować zgodnie z instrukcją.

Preparat nie nadaje się do testowania: Materiałów ciekłych, materiałów o szorstkiej powierzchni, materiałów o dużej zawartości tłuszczu lub oleju.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl