Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Test wymazowy Listeria spp.
Opis
Listeria Swab, to test do użytku obok tradycyjnych metod selektywnych dla podniesienia wydajności systemu jakości oraz zminimalizowania ryzyka skażenia Listeria.Ten prosty w użyciu test diagnostyczny może być stosowany w dowolnym miejscu, na powierzchni oraz na środkach spożywczych. Listeria spp. a konkretnie Listeria monocytogenes są najważniejszym czynnikiem chorobotwórczym w przemyśle spożywczym; Organy regulacyjne z całego świata domagają się, aby wszystkie produkty spożywcze były wolne od Listerii. Hydroliza eskuliny daje charakterystyczny czarny / brązowy osad. Inhibitory są obecne w nośniku i hamują wzrost bakterii innych niż Listeria. W przypadku wystąpienia w próbce bakterii Listeria test wytworzy czarny / brązowy osad spowodowany hydrolizą eskuliny.
Termin ważności wynosi 12 miesięcy od miesiąca produkcji i jest nadrukowany na etykiecie probówki.
Testy powinny być przechowywane w suchym miejscu od + 5 ° C do + 25 ° C. Nie zamrażać.
Instrukcja użycia Listeria-Swabs
1. Zerwać otoki by odsłonić oba dekielki.
2. Wyjąć wymazówkę i pocierać powierzchnię testową około 10 sekund.
3. Zdjąć nasadkę probówki hodowlanej kciukiem i palcem wskazującym, a następnie wyrzucić.
4. Włożyć wymaz w probówce hodowlanej i docisnąć zanurzyć wacik całkowicie. Wpisać czas, datę i miejsce.
5. Inkubować w temperaturze 37 ° C przez okres do 48 godzin.
6. Odczytać wyniki Dodatni wynik jest wskazany przez zmianę koloru od jasnobrązowego do czarnego Agar / dark Brown rozpoczynającym się wokół zarodku wszelkie zmiany koloru są istotne. Negatywny wynik nie wykazuje zmiany koloru.
Metoda sterylizacji Testy były sterylizowane przez napromieniowanie.